måndag 19 september 2011

Västerbottensost- och kantarellgratäng med soltorkade tomater

Det här är egentligen Ernsts pajrecept som jag gjort om lite och tagit bort pajskalet på. Detta för att göra den low carb. Även den här var mitt bidrag till kräftskivan i fredags. Väldigt god.


1 gul lök
1 dl strimlade soltorkade tomater
400 g kantareller
150 g riven västerbottensost
4 dl grädde
4 ägg
1,5 dl persilja

Strimla löken. Häll av oljan ur tomaterna. Stek bort vattnet ur kantarellerna. På med en klick smör och bryn med löken. I med tomaterna och persiljan. Häll svampblandningen i gratängform. Blanda ihop ägg, ost och grädde. Smaka av med salt och peppar. Slå detta över svampblandningen. In i ugnen på 200 grader i ca 40 minuter.






-Mama Skogly ♥

5 kommentarer:

  1. Skulle nog behålla pajskalet men låter riktigt gott! Och vilken fin form!!

    SvaraRadera
  2. Vilket bra alternativ till pajerna, låter så himla gott!

    SvaraRadera
  3. Men gud så gott! Jag kan ta en portion, tack!

    SvaraRadera