onsdag 19 oktober 2011

Het thaikyckling med cashewnötter

Har VABat med liten Love i två dagar. Man blir lite lätt uttråkad, faktiskt. Har sett några serier och filurat lite vad vi ska äta i helgen. Känner hur inspirationen tryter. I förrgår var det verkligen grått och trist ute. Det blev inte ens lite ljust under dagen. Då hottade jag upp tillvaron med lite thaisoppa. Mumma!


2-3 port

2 kycklingfiléer
ett gäng broccoli
1 gul paprika
1 dm purjo
1 vitlöksklyfta
1 msk färsk riven ingefära
1 burk kokosmjölk
1,5 msk fisksås
2 tsk röd curry
limeblad (finns i en frysdisk på Jacks i Skellefteå)
1 msk sweet chili
en näve cashewnötter
(ev. nudlar)

Ansa purjon och hacka den och paprikan i mindre bitar. Riv vitlöken och ingefäran. Skär kycklingen i lagom stora bitar. Fräs i smör så den får färg. Fräs grönsakerna och blanda sedan i kycklingen. I med övriga ingredienser och låt puttra tills kycklingen är klar. Toppa soppan med cashewnötter och servera.




-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar