söndag 20 november 2011

Kycklingvingar med saffran och chili

Testade ett recept ur senaste Buffé som blev himla gott.


1 kg kycklingvingar
1 chilifrukt (t ex spansk peppar)
2 vitlöksklyftor
1/2 g saffran
2 dl naturell yoghurt (3 %)
1 apelsin
salt
Gör så här

Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken.
Rör ut saffranet i yoghurten i en stor bunke. Blanda i chili, vitlök och salt.
Lägg i kycklingvingarna och låt marinera minst 2 timmar eller över natten i kylen.
Sätt ugnen på 225°C.
Lägg kycklingvingarna i en stor ugnsform och stek ca 20 minuter i ugnen. Kan förberedas hit. Värm i 150°C ca 10 minuter före servering.
Skär apelsinen i klyftor. Lägg upp kycklingvingarna på ett vackert fat och garnera med apelsinklyftorna.




-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar