onsdag 23 november 2011

Stekt lövbiff med gräddstuvad vitkål och kryddsmör

Det här är bland det godaste jag ätit på länge. Jag undrar om inspirationen kom från Kardemummagumman. Jag har för mig att hon åt något liknande för ett tag sedan. Maken och barnen fick pulvermos spetsat med lite grädde och Knorr Aromat. Alla tyckte det var gott. Köper man färdigt kryddsmör så går middagen lätt under 15 minuter.


1 port

2 skivor lövbiff
3 dl hyvlad vitkål
0,5 dl grädde
1 tsk senap
flingsalt
persiljesmör
vitlökssmör

Hyvla vitkålen med en osthyvel. Stek den mjuk i smör en stund. Häll på grädden och i med senapen. På med salt. Låt puttra. Smält under tiden smör i en annan stekpanna. Stek lövbiffen hastigt, under en minut per sida, och krydda med grillkrydda. Servera köttet med stuvningen och kryddsmör. Yum!


-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar