lördag 17 december 2011

Bacon- och köttfärspaj med smördegstäcke

Fredagens middag bjuder jag på idag. Mums, mums!


ca 4 port

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
400 g köttfärs
1 pkt bacon
en skvätt kalvfond
grillkrydda
peppar
2 dl grädde
2 ägg
150 g riven västerbottensost
salt
1 smördegsplatta
1 uppvispat ägg

Tina smördegen. Klipp baconet i bitar och fräs, lägg åt sidan. Hacka löken och fräs i smör. Riv i vitlöken och i med köttfärsen, stek. Smaka av med fond, grillkrydda och peppar. Blanda ägg, grädde och ost i en skål. I med salt och peppar. Häll den varma köttfärsröran i gratängform. Slå över äggblandningen och rör runt. Kavla ut smördegen så den passar som lock. Lägg den på röran och skär små hål i den. Pensla med ägg. Skjuts in i ugnen på 200 grader i 15-20 minuter. Servera med en god sallad, gärna med cous cour och rödlök i. Servera även med en sås gjord av creme fraiche, fransk senap, sambal, vitlök, salt och peppar. Tja, kasta dit lite vitlöksbröd också så har du en mumsig måltid framför dig. Klart och betalt!






-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar