måndag 30 januari 2012

Avocadomousse med dillolja, sikrom och räkor, samt ett litet vintips

Lördagens mumsiga förrätt bjuder jag på idag. De andra fick en bit rostat bröd till, jag klarade mig finemang utan. Till detta hade Anette köpt ett mycket gott vitt vin som var både syrligt och fräscht; Castillo de Molina Sauvignon Blanc, 89:-.

"Torr, mycket frisk, aromatisk smak med inslag av nässlor, passionsfrukt, krusbär, kiwi och citron."




4 port

Avocadomousse:
2 avocado
1,5 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta
0,5 gul lök
citronsaft
1 tsk salt
2 msk hackad färsk persilja
nymalen svartpeppar
cayennepeppar

Dillolja:
1 msk dill
1 msk olivolja
en liten nypa flingsalt

Till servering:
sikrom
räkor
2 skivor rostat bröd
crispsallad

Blanda dill med olivolja och smaka av med flingsalt. Gröp ur avocadon och i med det i en mixer. I med creme fraichen, riven vitlök, hackad lök, citronsaft, salt och peppar, färsk persilja. Pudra över lite cayenne. Mixa så den blir slät. Rosta en brödskiva och dela den diagonalt, skär bort kanterna. Häll upp moussen i glas och dekorera med dillolja, sikrom och räkor. Servera på ett fat med rostat bröd och crispsallad.






-Mama Skogly ♥

1 kommentar: