
700 g lövbiff
2 msk smör
svartpeppar
2 msk tomatpuré
5 dl vatten
1,5 grönsaksbuljongtärning
½ mörk oxbuljongtärning
1-2 msk soja
4 msk rött vin
1 tsk rosmarin
1-2 tsk timjan
2 dl grädde
1,5 msk brynt shalottenlöksfond
hackad persilja
red med philadelphiaost eller mjöl
Smält smöret i en stekgryta och bryn löken, sen köttet. I med salt och peppar.
Fräs på några minuter. Sänk värmen och rör ner tomatpuré. Tillsätt vatten och buljongtärningar, fond,timjan, rosmarin, soja samt vinet. Drick en klunk själv också.
Lägg på locket och låt grytan puttra på låg värme en timme. Slå över grädden och låt det blir varmt. Klipp över persilja och servera.


-Mama Skogly ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar