
18-20 st
1 färdigkavlad smördegsplatta
1 ägg
Fyllning
2 buntar grön sparris
10 cm purjolök eller 1 knippe salladslök
3 dl västerbottensost
4 äggulor
4 dl gräddfil
0,5 dl finhackad gräslök
muffinsformar
Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 10 minuter, spola av i kallt vatten. Ansa och skiva löken. Skär ut 18 – 20 kvadrater ca 7x7 cm, ur smördegen.
Lägg degplattorna i muffinsformarna så att kanterna hänger ut lite. Pensla plattorna med uppvispat ägg. Skär av sparrisknopparna och lägg undan dem. Dela resten av sparrisen i mindre bitar.
Fördela sparrisen, löken och osten i formarna. Vispa äggulor, gräddfil och gräslök och fördela i formarna. Toppa med några sparrisknoppar.
Grädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 25 minuter eller tills fyllningen stannat.

-Mama Skogly ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar