torsdag 15 mars 2012

Frökrispbröd

Det här är ett recept från Matmagasinet som blev väldigt gott. Godare än det jag gjort tidigare och lagt ut här på bloggen. Nackdelen är att man blir flottig om fingrarna när man äter det, men det är det värt. Vill man kan man även lägga på en bit god salami. (Yum!) Nu önskar jag er läsare en trevlig fredag!

1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
0,5 dl hela linfrön
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
0,5 tsk salt
0,5 dl rapsolja
2,5 dl kokande vatten

Tillbehör: brieost, avocadomos, citron, örtsalt, eventuellt salami (jag bredde även ett lager philadelphiaost-gräslök i botten)

Slå på ugnen på 150 grader. Blanda de torra ingredienserna. Koka upp rapsolja och vatten. Slå över och rör om. Slå ut på bakplåtspapper. (Det ser väldigt löst ut och man tror det ska rinna ut, men det håller ihop. Lita på mig.) Bred ut till en tunn kaka. In i ugnen i 45 minuter. Ta ut och skär skåror och markera bitar. Stäng av ugnen och sätt tillbaka plåten. Låt stå och torka i ugnen 30 minuter. Bryt i kanter och förvara i burk med tätslutande lock.

Mosa avocadon med lite citronsaft. Pudra över örtsalt. Bre philadelphiaost på kexet. På med avocadomoset och längst upp lite brie. Njut med en kopp te.




-Mama Skogly ♥

1 kommentar: