onsdag 23 maj 2012

Köttfärsfyllda pastastubbar

Det här receptet gick hem hos både make, svärmor och svärfar. Och så jag då naturligtvis. Nästan som en lasagne. Har man köttfärssåsrester går det ganska fort. Vi hade ingen svamp i eftersom det inte går hem hos alla. Vill man förenkla kan man köpa egen tomatsås och ostsås, vill man att det ska bli godare gör man egen.


ca4 port

1 förpackning lasagneplattor
500 g köttfärssås
god ost
färdig, god pastasås
ev champinjoner, smörstekta
ostsås
parmesanost

Ostsås:
75 g smör
5 msk mjöl
3,5 dl mjölk
3,5 dl grädde
2 dl ost (jag tog Norrglimt, fd Krutrök)

Smält smör i kastrull och i med mjöl. Vispa. Häll i mjölkgräddbalndningen och låt koka upp. När den tjocknat, ta av plattan och häll i riven ost.

Gör köttfärssåsen och stek svampen, låt svalna. Lägg ut lasagneplattorna och på med två skivor god ost. Lägg köttfärsen (och svampen)som en sträng på ena sidan och rulla ihop till en rulle. Lägg på ett fat och låt ligga i kylen en timme, då blir de lättare att skära. Riv parmesan och ställ åt sidan. Gör ostsåsen och bred i botten på ugnsfast form. Häll över lite pastasås och rör om lite sporadiskt, si så där. Skär pastarullarna i ca 4 bitar per rulle och ställ på högkant i ost-tomatsåsblandningen. När alla rullar är på plats, slå över resten av ostsåsen och ringla resten av tomatsåsen över. Toppa med riven parmesan och in i ugnen på 225 grader 20-25 minuter. Servera med en god sallad och gärna lite vitlökscremefraichesås.






-Mama Skogly ♥

1 kommentar:

  1. Gud, vad smaskigt det ser ut! Jag ska nog försöka mig på något liknande fast lchf-anpassat! :)
    tack för receptet!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera