Japp. Årets tårtfrossa på Bulleribock gick alltså av stapeln igår. Idag bjuder jag inte på min egen tårta utan på Idas. Jättegod. Jättegod. (Ja, det ska stå två gånger.) Tunn botten med gott på. Nedan följer även några bilder av alla tårtorna. Ni kan ju gissa vilken som är min.
Chokladtårta
Botten:
3 uppvispade äggvitor
1,2 dl socker
2 msk kakao
Häll smeten på ett smort bakplåtspapper. Grädda i 225 grader ca 15 min. Håll koll för det bränns lätt!
Kräm:
0,75 dl grädde
0,75 dl socker
3 äggulor
100 g smör
vaniljsocker efter behag
Dekoration:
jordgubbar
Blanda grädde, socker och äggulor i en kastrull. Låt detta sjuda. Lägg i smör och vaniljsocker. Låt krämen kallna. Bred den ovanpå botten.
Bred sedan grädde ovanpå detta. Dekorera med jordgubbar.
-Mama Skogly ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar