söndag 3 juni 2012

Grillsmörgås med entrecote, halloumi, rostad paprika och fetaostcreme

Fredagens middag, ett ord: SUCCÈ! Jädrar anåda så gott. En riktig höjdare. Krävde lite förberedelser men det var det värt! Till mackan åt vi grillad majskolv och potatisräfflor.


ciabatta (nygräddad)
ruccola
persiljevitlökssmör
fetaostcreme (creme fracihe, vitlök, fetaost, salt och peppar)
ugnsrostade paprikor i balsamolja (olivolja, fransk senap, balsamvinäger, salt, peppar, socker)
smörstekt halloumi
grillad, marinerad entrecote

Marinera köttet i soja, vitlök, olja, Knorrs kött & grillkrydda. Ugnsrosta paprikorna och dra av skinnet. Marinera dem med i olja, balsamvinäger mm. Gör ett persiljevitlökssmör. Riv fetaosten fint och blanda med creme fraiche och vitlök, salt, peppar. Grädda ciabattan och dela den nästan helt igenom. Smörstek halloumiskivorna. Grilla köttet och skär i strimlor. Bred smöret på brödet, bred på fetaostcreme. På med ruccola, halloumi och paprika. I med kött och njuuuut!

-Mama Skogly ♥

1 kommentar:

  1. Mums, vad gott! Halloumi igen! Det här receptet ska jag spara och göra nån gång med LCHF-bröd istället! Tack igen för ett gott recept med den goda osten! :)
    Ha en fin söndag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera