lördag 30 juni 2012

Italienskt smördegsflarn med chevrécreme och parmaskinka

Här kommer receptet på en av grejerna vi bjöd på till Affes födelsedag. Den blev väldigt god, måste jag säga.


Italienskt smördegsflarn med chevrécreme och parmaskinka

1 rulle färsk smördeg

Chevrécreme:
2,5 dl creme fracihe
ca 12 soltorkade tomater i olja+lite av oljan
en liten skvätt flytande honung
ca 180 g chevré utan kanter
salt
peppar

Topping:
5 nektariner
175 g parmaskinka
ruccolasallad
salladsblad
crema di balsamico
vindruvor
basilika

Strimla tomaterna och mosa osten. Blanda med creme fraichen och smaka av med honung, salt och peppar. Grädda smördegen på bakplåt i 200 grader i ca 10 minuter. Pressa ihop den med stekspade så den blir platt. Låt svalna. Bred försiktigt över chevrécremen. Akta så inte smördegen smulas sönder. Lägg på salladsblad och ruccola. Dela nektariner och skär i klyftor som strös över. På med delade vindruvor. Rulla parmaskinka och lägg på. Ringla över crema di balsamico. Dekorera med basilikablad. Servera på dirren.


-Mama Skogly ♥

1 kommentar:

  1. Låter otroligt gott! Parmaskinka är ju så god! :)
    Ha en underbar lördag!
    Kram kram

    SvaraRadera