Här kommer receptet på en av grejerna vi bjöd på till Affes födelsedag. Den blev väldigt god, måste jag säga.
Italienskt smördegsflarn med chevrécreme och parmaskinka
1 rulle färsk smördeg
Chevrécreme:
2,5 dl creme fracihe
ca 12 soltorkade tomater i olja+lite av oljan
en liten skvätt flytande honung
ca 180 g chevré utan kanter
salt
peppar
Topping:
5 nektariner
175 g parmaskinka
ruccolasallad
salladsblad
crema di balsamico
vindruvor
basilika
Strimla tomaterna och mosa osten. Blanda med creme fraichen och smaka av med honung, salt och peppar. Grädda smördegen på bakplåt i 200 grader i ca 10 minuter. Pressa ihop den med stekspade så den blir platt. Låt svalna. Bred försiktigt över chevrécremen. Akta så inte smördegen smulas sönder. Lägg på salladsblad och ruccola. Dela nektariner och skär i klyftor som strös över. På med delade vindruvor. Rulla parmaskinka och lägg på. Ringla över crema di balsamico. Dekorera med basilikablad. Servera på dirren.
-Mama Skogly ♥
Låter otroligt gott! Parmaskinka är ju så god! :)
SvaraRaderaHa en underbar lördag!
Kram kram