söndag 17 juni 2012

Skink- och svampfyllda varma frallor

Ännu ett recept på fyllda frallor, det var ju faktiskt ett tag sen. Väldigt gott blev det här, måste jag säga. Det här bjöd jag mina kollegor på när vi hade tjejkväll för ett tag sen. Receptet blir lagom till 4 lagom hungriga tjejer om man serverar en stor sallad och sås till. Jag gjorde som vanligt creme fraiche, vitlök, fransk senap, sambal, salt och peppar-såsen till.

Tips: Fyllningen passar bra till en omelettrulle om man vill ha LCHF. Då hoppar man över mjölet.



Skink- och svampfyllda varma frallor

4 st

4 ostfrallor

Fyllning:
1 burk champinjoner 400g/230g (alltså burken väger 400 men innehåller 230 g svamp)
1,5 hg rökt skinka
1 medelstor hackad gul lök
1 tsk vetemjöl
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl finhackad persilja
1 krm timjan
1/4-½ tsk salt
peppar
1 ½ dl grädde
1 äggula

riven ost

Strimla skinkan och hacka löken. Stek svamp, skinka och lök. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt vitlök, persilja och kryddor samt 1 dl av grädden. Låt detta småputtra till nästan all grädden kokat in.
Vispa ihop resten av grädden med äggulan och rör ned. Låt detta koka upp under omrörning och smaka av. Det ska bli en fast röra, ganska kryddstark.
(Vill du förbereda röran så går det bra, då ställer du den kallt nu. Värm då upp den innan du ska fylla frallorna och rör ner riven ost i röran.)
Gör du röran lagom tills den ska in i frallorna så rör du ner riven ost nu och drar från plattan.
Kapa locket högt upp och gröp ur innehållet ur frallorna. Fyll dem med röran och linda folie runt om. In i ugnen på 200 grader i 15-20 minuter. Servera med sallad och sås.



-Mama Skogly ♥

1 kommentar:

  1. Ser väldigt gott ut! Och ja, vilket bra tips! Jag sparar receptet på fyllningen! Perfekt som LCHF-mat! :)
    ha en toppen måndag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera