lördag 9 juni 2012

Vitlöksrostad toast med chevré, soltorkade tomater och räkor

Ett recept från Halv 8 hos mig som jag gjorde om en smula. Jag la räkorna ovanpå efter att toasten varit in i ugnen, för sega räkor är ingen höjdare. Det här var riktigt gott.



Antal portioner: 6

6 skivor vitt lantbröd, gärna med lite frön i
2 msk smör
2 st pressade vitlöksklyftor
100 g chèvreost
4 dl crème fraiche
1 msk olivolja
salt
svartpeppar
30-35 st räkor, skalade
100 g soltorkade tomater, strimlade
100 g parmesanost, riven


1. Värm ugnen till 200 grader. Blanda ner vitlöken i smöret och lägg i het panna.

2. Rosta brödet lätt på en sida och lägg på ugnsgaller med bakplåtspapper och den rostade sidan uppåt.

3. Mosa ihop ost, crème fraiche strimlade soltorkade tomater och olivolja, krydda med salt och peppar.

4. Lägg ett centimetertjockt lager på brödskivorna.

5. Riv parmesanost och lägg på, ställ in i ugnen i ca 10 min eller tills parmesanosten smält och blivit lite gyllenbrun.

6. Lägg på de skalade räckorna.

-Mama Skogly ♥

1 kommentar:

  1. Det var en intressant kombo, låter riktigt gott! Håller med om räkorna, de blir ju lätt sega..

    SvaraRadera