tisdag 17 juli 2012

Cheddarskorpor med rostad lök

Men åååååh så goda. Gör dubbla receptet på dirren! Ännu ett tips på en trevlig gåbortpresent. Ett recept från Lisa Lemkes bok Till sommaren - mat för många.


Cheddarskorpor med rostad lök

44 st
Färdigt på: 20 + 60 min

4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1.5 dlrostad lök
100 g smör, kylskåpskallt
3/4 dl vispgrädde
120 g cheddarost, grovriven

1. Värm upp ugnen till 200 grader.
2. Blanda mjöl, bakpulver, salt och rostad lök i en bunke eller matberedare.
3. Skär smöret i tärningar, tillsätt det tillsammans med grädden och osten och arbeta samman till en smidig deg.
4. Rulla ca 22 matskedsstora bollar av degen och lägg dem på plåtar klädda med bakplåtspapper.
5. Grädda mitt i ugnen tills bollarna har fått lite färg, 12–15 minuter.
6. Ta ut plåten och sänk ugnsvärmen till 100 grader.
7. Låt skorporna svalna något, dela dem med en gaffel och rosta dem mitt i ugnen tills de känns torra – det tar cirka 1 timme.
8. Förvara skorporna torrt.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Men hur otippat lät inte detta, skorpor med rostad lök. :) Men lite lockande också, cheddarost är ju så himla gott!

    SvaraRadera