lördag 21 juli 2012

Grillad purjolök med barbecuesmör

Ett recept från Arla, oväntat gott!


Grillad purjolök med barbecuesmör

4 personer

4 purjolökar
2 msk Arla smör & rapsolja

Barbecuesmör:
75 g Svenskt Smör från Arla, rumsvarmt
1 msk chilisås
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk rivet citronskal
2 krm sambal oelek
½ tsk flingsalt
Lägg till i inköpslistan

Vispa smöret luftigt med elvisp. Rör i kryddorna. Pensla purjolökarna med smält smör.
Grilla dem mjuka ca 10 minuter. Ytterbladen skall vara nästan svarta. Skär ett snitt på längden i varje purjolök och ät det mjuka innanmätet med en klick barbecuesmör.

-Mama Skogly ♥

1 kommentar:

  1. Barbecuesmör låter otroligt gott! Det måste jag testa! :)
    Ha en toppen lördag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera