lördag 14 juli 2012

Rabarberchutney

Vi var bortbjudna på middag igår och då måste man ju ha med sig något, tycker jag. Så Peter och Therece fick den här när vi kom. En god gåbortpresent att ha på kex & ost, eller som tillbehör till grillat. Receptet är från Matklubben.


Rabarberchutney

600 g rabarber
2 rödlökar
1 röd chilifrukt
4 dl socker
1 msk färskriven ingefära
1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar

Ansa och skär rabarberna i ca 2 cm stora bitar. Skala, halvera löken och skär i tunna skivor. Dela, kärna ur och finhacka chilin.

Lägg alla ingredienser i en kastrull tillsammans med salt och peppar.

Koka upp och låt småkoka utan lock i ca 20 minuter.
Rör då och då. Häll upp i en väl renjord glasburk och sätt på lock.
Förvara i kylen.



-Mama Skogly ♥

1 kommentar:

  1. Vilken bra present! Sött litet "lövfat", tror jag har en liknande fast i en annan färg. Jättefina att servera något litet i, eller som dekoration.

    http://bakasockerfritt.blogg.se/

    SvaraRadera