söndag 1 juli 2012

Smördegsflarn med räktopping

Den här rackaren har jag bloggat om förut med jag minns inte vad jag kallade den då. Försvinnande god.


Smördegsflarn med räktopping

1 rulle färsk smördeg
1 påse riven västerbottensost (150g)

Räkröra:
3 dl creme fracihe
1 burk räkor i lag
1 äpple
1 burk rom
1 liten rödlök
citronsaft
lite sambal
3 msk bostongurka

Topping:
coctailtomater
vindruvor
avocado
ägg
rökt lax
räkor

Lägg smördegen på bakplåtspapper och strö över osten över hela. Grädde i 200 grader i ca 10-12 minuter. Tryck ner smördegen och den inte är någorlunda platt. Låt svalna.

Räkröran:
Låt räkorna rinna av ordentligt. Vispa creme fracihen så den blir ganska hård. Blanda ihop med räkor, hacka lök och hackat äpple, samt övriga ingredienser. Bred över flarnet när det svalnat och garnera det med toppingen. Servera på dirren.


-Mama Skogly ♥

1 kommentar:

  1. Ser så himla gott ut! Mums, mums! :)
    Ha en toppen dag!
    Kram kram

    SvaraRadera