söndag 8 juli 2012

Tagliatelle med vitlöksdoftande fläskfilé i senapsås

Testade ett recept från tasteline som blev ganska gott. Kanske lite mer kryddor skulle ha passat, men jag tänkte för en gångs skull följa receptet fullt ut. Okej, jag bytte ut mellangrädden mot grädde, för det var det jag hade hemma. Affe sa (innan han smakat) "Vad är det här för äcklig sås?" och Love sa (när han smakat) "Det här var jätte, jättegott!".


Tagliatelle med vitlöksdoftande fläskfilé i senapsås

4 port

500 gram fläskfilé
240 gram pasta, Tagliatelle
10 st champinjoner
2 msk Touch of Taste Oxfond med rödvin
2 dl grädde
2 dl vatten
2 msk fransk senap
2 st vitlöksklyftor
1 msk gräslök, finhackad

Till servering:
parmesanost

Skiva svamp och fräs i matfett. Skär fläskfilén i bitar och bryn i stekpanna med hög kant.
Pressa över vitlök och lägg i svampen. Rör ihop grädde, vatten, fond och senap och häll över köttet.
Låt såsen koka ihop och köttet bli genomstekt. Blanda ner gräslöken i såsen.
Servera på 4 tallrikar med pasta, fläskfilé, sås, riven parmesan och fräsch sallad.


-Mama Skogly ♥

1 kommentar:

  1. Det här receptet ska jag definitivt spara! Passar ju kanon till LCHF-pasta också!
    Låter hur gott som helst! :)
    Ha en toppen dag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera