torsdag 5 juli 2012

Tomatchutney

Svärmor Signe är gästkock idag och bjuder på ett spännande recept. Den håller två veckor i kylen och passar bra till grillat kött, fisk eller starka ostar. Jag kan berätta för er att det var hur gott som helst. Vi åt det till grillat kött, potatisgratäng, basilikasåsen som jag berättat om för ett tag sen och till sist en grillsås som jag inte hunnit skriva nåt om ännu. Receptet är ursprungligen från Allers.

Tips: Gör en laddning och häll upp i en vacker burk och ge bort när du blir bjuden på middag i sommar.


Tomatchutney

4 pers

500 g solmogna tomater
1 röd chili
2 msk riven färsk ingefära
250 g socker
rivet skal från 0,5 citron
2 hackade vitlöksklyftor
2-3 msk vitvinsvinäger

Skär tomaterna i klyftor och skär bort kärnhus och skal med en vass kniv. Dela tomatköttet i bitar och finhacka en nästan helt urkärnad chili. Lägg i en kastrull tillsammans med ingefära, socker, citronskal och hackad vitlök.

Koka chutneyn i ca 30 minuter på svag värme, tillsätt vinägern efter halva tiden.

Låt chutneyn svalna och servera till grillat kött, fisk eller starka ostar.

-Mama Skogly ♥

1 kommentar:

  1. Tomater och socker är ju så gott ihop! När jag var liten brukade jag äta tomat doppad i lite socker! Jättegott! fast nu vågar jag inte... ;):)
    Ha en underbar semesterdag! :)
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera