måndag 27 augusti 2012

Chokladpavlova

Kräftskivans efterrätt som Kiiki gjorde, en chokladpavlova med härligt seg botten och fräscha bär. Det är Leilas recept.


Chokladpavlova

7 äggvitor
5.25 dl strösocker
0.5 citron, saften
3 msk kakao
50 g mandelspån

Topping:
5 dl vispgrädde
3 dl grekisk yoghurt 10 %
3 msk florsocker
1 l färska bär

Sätt ugnen på 130 grader.
Blanda äggvita, strösocker och saft av citron i en rostfri bunke. Rör tills sockret att löst upp sig.
Vispa marängen tjock över kokande vattenbad tills den uppnår cirka 65 grader.
Tag av marängen från värmen och vispa den med elvisp tills den har svalnat.
Blanda försiktigt i kakao och mandelspån i smeten.
Skeda ut marängen till en tårtbotten på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen i 45-55 minuter, de ska vara lite seg i mitten.
Vispa grädden och blanda den med grekisk yoghurt och florsocker. Skeda ut den över marängbottnarna.
Strö över bären.

-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar