söndag 12 augusti 2012

Körsbärschutney

Ett recept från senaste Elle Mat & vin. Jag gjorde dock bara en fjärdedels sats. Ännu en bra gåbortpresent. Den passar till ost och kex.


Körsbärschutney

1 kg urkärnade körsbär
1 shalottenlök (finhackad)
4 msk brunt farinsocker
1 bit ingefära, ca 1 cm lång
1 msk rivet limeskal
4 msk balsamvinäger

Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda på svag värme i ca 30 minuter. Tillsätt vatten om det är väldigt tjockt. Ta upp ingefäran. Häll upp i väl rengjorda glas eller burkar. Förvara i kylen, det håller i ca 14 dagar.

-Mama Skogly ♥

1 kommentar:

  1. Låter mycket spännande och gott! Precis, perfekt gåbort-present!
    Ha en toppen måndag!
    Börjar du jobba idag?
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera