torsdag 16 augusti 2012

Kyckling- och champinjongryta med persiljemos

Ännu ett recept ur Allers. I originalreceptet skulle det vara potatispersiljemos, men jag gjorde mitt på blomkål isätllet. Mums!


Kyckling- och champinjongryta med persiljemos

4 port

4 kycklingfiléer
2 msk smör
salt och peppar
150 g färska champinjoner
1 gul lök
1 dl vitt vin
3 dl grädde
2 dl kycklingfond av tärning
1 tsk fransk senap

Persiljemos

blomkål
vatten
grönsaksbuljongtärning
vitlöksklyfta
persilja
grädde
salt och peppar

Skär kycklingen i bitar och stek i stekpanna så de får färg. Hacka löken och svampen, fräs det med. I med vin, grädde, fond och senap. Låt koka medan du gör moset.

Persiljemos

Koka upp vatten och buljontärning. Skär blomkålen i bitar och låt koka med vitlöksklyftan tills kålen är mjuk. Häll av vattnet och i med persilja och grädde. Mixa med stavmixer och smaka av med salt och peppar.


-Mama Skogly ♥

3 kommentarer:

  1. Underbart gott! Det receptet måste jag spara! :)
    Ha en toppen fredag!
    kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Förut lagade jag ofta kyckling- och svampgryta! Perfekt att göra blomkålsmos istället för potatismos.

    http://bakasockerfritt.blogg.se/

    SvaraRadera