lördag 22 september 2012

”BLT – sandwich” i korvbröd

När jag handlade på Coop förra helgen bjöd de på denna rackare som provsmakning. Himla god, så jag gjorde den själv hemma sen. Receptet är från Lantmännen.se. Egentligen ska det vara 1 filé per person, men jag tycker det räcker med en halv.


”BLT – sandwich” i korvbröd

4 portioner

1 citron
1 msk färsk dragon
1 äggula
1 tsk senap
1 ½ - 2 dl neural olja

2 tomater
1 röd lök
ca 100 g krispig sallad
140 g bacon
2 Kronfågel Kycklingfiléer
Salt och svartpeppar
8 Korvbrödsbagarn Korvbröd Havre & Dinkel

1.Börja med majonnäsen. Tänk på att alla ingredienser ska vara samma temperatur. Finriv det yttersta skalet av citronen. Finhacka dragonbladen. Rör ihop äggula, någon matsked citronsaft och senap i en bunke. Rör sedan ner oljan, först droppvis och sedan i en tunn stråle, tills majonnäsen är tjock och blank. Tillsätt eventuellt ett par droppar vatten om den blir för tjock. Smaka av med dragonblad, salt, peppar och eventuellt lite mer citronsaft.
2.Förvara majonnäsen i kylen till servering.
3.Skär tomaterna och rödlöken i tunna skivor. Skölj salladen.
4.Skär varje kycklingfilé i fyra strimlor.
5.Stek baconet i en torr panna tills det är krispigt och fått fin färg. Låt rinna av på hushållspapper. Behåll fettet i pannan.
6.Stek därefter kycklingen i samma panna tills den fått fin färg och är genomtillagad. Peppra lätt.
7.Öppna korvbröden och stek dem i en torr stekpanna tills de fått fin färg. Baconet, kycklingen och bröden kan även grillas om vädret tillåter! Pensla då kycklingen med olja innan grillning.
8.Montera sedan härliga BLT-mackor med kyckling, bacon, sallad och majonnäs!


-Mama Skogly ♥

1 kommentar:

  1. Vilken häftig "liten" rackare! :) Och majonnäsen låter ju helt gudomligt god! Dragon är ju såå gott!

    Ha en riktigt härlig måndag!
    Kram
    Sonja

    SvaraRadera