lördag 8 september 2012

Kantarellsås

Gjorde den här såsen till rostas och kraschade potatisar. Riktigt gott. Men ska jag vara ärlig så var champinjonsåsen ÄNNU godare. Byt bara ut kantarellerna mot champinjoner, det är samma recept.

Ikväll äter jag nåt spännande med köttfärs. Vad äter DU?



Kantarellsås

1-2 gula lökar
500 g färska kantareller
1-2 tärningar grönsaks- eller köttbuljong
200 g krämig ost av märket Bonjour (2 burkar) med smak av kantarell
3 dl grädde
ev redning
salt
svartpeppar

Skala och hacka lökarna. Hacka kantarellerna. Bryn lök och kantareller i smör i en stekpanna eller en kastrull. Smula ner buljongtärningarna. Tillsätt ost och grädde och rör om så att allt blandar sig. Red eventuellt såsen och låt koka i ca 10 minuter. Salta och peppra.

-Mama Skogly ♥

3 kommentarer:

  1. Jag föredrar faktiskt champinjoner! :)
    Spännande med din köttfärsmaträtt! Kommer det ut på bloggen? ;):)
    Ha en fin dag!
    Kram kram

    SvaraRadera