söndag 2 september 2012

Kantarelltoast

Svärmor, svärfar, Max, Affe och jag gick ut i skogen för att plocka lite blåbär förra helgen. Men vi hade så tur att vi ramlade över ett litet kantarellställe. Jag har aldrig plockat kantareller förr, endast trattisar. När vi kom hem gjorde vi varma mackor på fyndet. Mjausah, så gott!


Kantarelltoast

kantareller
salt
peppar
smör
grädde
vitlök
redning
franskbröd
västerbottenost

Ansa kantarellerna och skär dem i lagom stora bitar. Stek i smör. Smaka av med salt och peppar. Riv lite vitlök över. Slå över grädde och på med lite redning. Bred mackorna med lite smör och häll över svampen. Toppa med riven ost och in i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter.




-Mama Skogly ♥

3 kommentarer:

  1. Oh, vad gott! Kanske ska också ge mig ut i skogen nån dag...
    Ha en toppen måndag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera