onsdag 12 september 2012

Ölpannbröd

ÄNNU ett recept från Matklubben. Brödet blev lite smaklöst men saftigt. Nästa gång stoppar jag i brödkryddor också.


Ölpannbröd

4-8 bitar

4 ½ dl vetemjöl
2 ½ tsk bakpulver
½ tsk salt
1 dl gräddfil
1 dl öl
50 g smör
ev brödkryddor

Smält smöret och låt det svalna.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
Häll i gräddfil, öl och smöret
Blanda ihop till en tjock smet med gaffel eller degkrokar.
Smörj en kall stekpanna och lägg i smeten.
Tryck ut med stekspade eller händerna i hela stekpannan.
Sätt på svag – medelvärme. 4-5 på 12 skalig spis.
Grädda under lock i ca 15-18 minuter.
Vänd brödet 1 gång efter halva tiden.
Skär i 4 tårtbitar, som delas på längden.



-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar