Ett recept från Allt om mat som blev hur gott som helst. Palsternacka är underskattat, mina vänner. Gör man den som förrätt räcker halva receptet till 4 personer. Vill man ha den vegetarisk byter man ut hönsbuljongen mot grönsaksbuljong.
Palsternackssoppa med ädelost
7 st palsternackor
2 st vitlök, klyftor, skivade
1 msk smör
14 dl vatten
3 st hönsbuljongtärningar
3 dl mjölk, + 1 dl
1 msk vetemjöl
200 g kvibille gräddädelost
1 krm svartpeppar, nymald
1 knippe bladpersilja
6 st rädisor, skivade
1. Skala palsternackorna och skär dem i små bitar. Fräs vitlöken i smör i en gryta. Lägg ner palsternacksbitarna och bryn dem.
Häll över halva mängden vatten och buljongtärningar.
Sjud ca 10 minuter tills palsternackorna är mjuka. Sätt en
stavmixer i grytan och finfördela palsternackan. Häll i resten av vattnet och 3 dl av mjölken. Koka upp.
2. Blanda resten av mjölken med mjölet och rör ner det i soppan.
Låt den sjuda 5 minuter. Tillsätt smulad ost. Smaka av med peppar och eventuellt salt. Garnera med persilja och rädisor.
-Mama Skogly ♥
Det är alltid så gott med värmande soppor! Perfekt nu när det blir kallare ute! :)
SvaraRaderaha en toppen dag!
kram kram
//Lana
Ja, soppa på hösten är underbart!
RaderaDina hjärtskålar är ju bara SÅ fina!! :)
SvaraRaderaOch mums för soppa!
Tack Sonja!
Radera