måndag 17 september 2012

Palsternackssoppa med ädelost

Ett recept från Allt om mat som blev hur gott som helst. Palsternacka är underskattat, mina vänner. Gör man den som förrätt räcker halva receptet till 4 personer. Vill man ha den vegetarisk byter man ut hönsbuljongen mot grönsaksbuljong.


Palsternackssoppa med ädelost

7 st palsternackor
2 st vitlök, klyftor, skivade
1 msk smör
14 dl vatten
3 st hönsbuljongtärningar
3 dl mjölk, + 1 dl
1 msk vetemjöl
200 g kvibille gräddädelost
1 krm svartpeppar, nymald
1 knippe bladpersilja
6 st rädisor, skivade

1. Skala palsternackorna och skär dem i små bitar. Fräs vitlöken i smör i en gryta. Lägg ner palsternacksbitarna och bryn dem.
Häll över halva mängden vatten och buljongtärningar.
Sjud ca 10 minuter tills palsternackorna är mjuka. Sätt en
stavmixer i grytan och finfördela palsternackan. Häll i resten av vattnet och 3 dl av mjölken. Koka upp.
2. Blanda resten av mjölken med mjölet och rör ner det i soppan.
Låt den sjuda 5 minuter. Tillsätt smulad ost. Smaka av med peppar och eventuellt salt. Garnera med persilja och rädisor.



-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Det är alltid så gott med värmande soppor! Perfekt nu när det blir kallare ute! :)
    ha en toppen dag!
    kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Dina hjärtskålar är ju bara SÅ fina!! :)
    Och mums för soppa!

    SvaraRadera