torsdag 27 september 2012

Potatisgratäng med gorgonzola och päron

Fredag och helg i sikte. Det har varit en minst sagt hektisk vecka. I onsdags gick jag och la mig just efter 20-blåset för jag var så slut. Men nu taggar vi för husvagnscamping i Lycksele. Vi drar dit ikväll och plockmat står på menyn.

Testade ett recept från senaste buffé när vi grillade under helgen som var. Riktigt god. Trevligt som omväxling till potatisgratäng.


Potatisgratäng med gorgonzola och päron

4 port

500 g potatis (gärna marilyn)
2 fast päron (gärna anjou, à ca 150 g)
1 liten purjolök (à ca 150 g)
100 g gorgonzola
2 dl riven västerbottensost
3 dl vispgrädde
1 ägg
1 tsk malen muskot
smör till formen
1/2 tsk salt
1 krm peppar
ev hackad röd paprika och bladpersilja till garnering

1.Sätt ugnen på 200°C.
2.Skala och skär potatisen i tunna skivor. Dela, kärna ur och skär päronen i tunna skivor. Ansa och strimla purjolöken fint.
3.Varva potatis, päron, purjolök, salt och peppar i en smord ugnssäker form, ca 20 x 30 cm.
4.Mixa ostarna med grädde, ägg och muskot med stavmixer eller i matberedare. Häll blandningen i formen.
5.Tillaga mitt i ugnen ca 40 minuter. Låt svalna något och strö ev över paprika och persilja vid servering.


-Mama Skogly ♥

1 kommentar:

  1. Smaskig variation till vanlig potatisgratäng! Ha en fin husvagnshelg!

    SvaraRadera