söndag 16 september 2012

Sconesfläta

Ida, kokerskan på vårt föräldrakooperativ hade lagt ut ett spännande recept på hennes blogg som jag kände att jag var tvungen att testa. Det blev väldigt gott, men jag önskar att jag hade kryddat köttfärssåsen mer. Barnen tyckte i alla fall också om den. Har man köttfärssås över sedan tidigare så går det här på ett litet kick. Tänk på att inte ha för "blöt" köttfärssås, då blir degen soggy bottom boys.

Tips: Gör rullen med tacofärs och servera den med tex mex-tillbehör.

Länken till Idas lilla skafferi hittar du här;

http://idaslillaskafferi.blogspot.se/


Sconesfläta

ca 4 port

Deg:
5dl vetemjöl
2tsk bakpulver
1tsk salt
1msk socker
50gr smält smör
ca 2dl mjölk

Fyllning:
en inte allt för rinnig köttfärssås
riven ost

Blanda ihop allting och kavla ut stor som en plåt, lägg köttfärssåsen i en sträng i mitten och på med MASSA ost. Skär strimor i degen och "fläta" ihop. Pensla med ägg och strö oregano över. In i ugnen på 225g i ca 15 minuter.

Servera med en god vitlökssås och en ordentlig sallad.





-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar