tisdag 23 oktober 2012

Fetaostgratinerad aubergine

Anette och jag hade tjejkväll i lördags och vi är ju lite wild and crazy. Vi åt tre förrätter. Ingen varmrätt. Ingen efterrätt. Punkt.

Den här rackaren hittade jag hos livsnjutarna och den var fabulishiously god. Hello, säger jag bara. HELLO!


Fetaostgratinerad aubergine

4-6 port

2 medelstora auberginer
(fling)salt
olivolja
5 medelstora tomater
200-300 g fetaost
svartpeppar
basilika
ev crema di balsamico

Tvätta auberginerna och skär dem i ca. 1 cm tjocka skivor på längden. Salta lätt och stek dem gyllenbruna och mjuka i olivolja i en varm stekpanna. Lägg dem sedan på en bakpappersklädd plåt. Strö lite flingsalt över ännu.
Mosa fetaosten och fördela jämnt på aubergineskivorna.
Halvera tomaterna och riv dem på rivjärn, det grövsta ”rivet”. Låt rinna av den värsta vätskan. Smaksätt med lite nymalen svartpeppar och rör om. Fördela ovanpå fetaosten. Avsluta med att ringla lite god olivolja över och skjuts in i ugnen för att gratinera i ca 10 minuter. Klipp lite basilika över och ringla balsam på. Yum!




-Mama Skogly ♥

5 kommentarer:

  1. Det här ser supergott ut! Kram

    SvaraRadera
  2. Namnamnam! :) ser verkligen smaskelismaskens ut! :)

    Ha en fin kväll!
    Kram Sonja

    SvaraRadera
  3. Oh, vad gott! Aubegine är en av mina favvogrönsaker! :)
    Ha en fin kväll!
    Kram kram

    SvaraRadera
  4. Läckert:) Fetost är så användbart och smakar så gott!
    Ha en mysig onsdagkväll!
    Mvh Ann-Sofi (www.matsafari.matmolnet.se)

    SvaraRadera
  5. Det ser riktigt läckert ut!
    Jag kan förstå att man hoppar över varmrätten för några fler förrätter, men ingen efterrätt alltså? Nja... :)

    SvaraRadera