lördag 27 oktober 2012

Fudgekaka

Här har vi fullt upp. Kusinerna har kommit. Vi har varit och hyrt 8 filmer som vi ska se under veckan. Eftersom barnen är stora så hjälper de till med både matlagning, barnpassning och diskmaskinsur- och iplockning. Semester helt enkelt! Nu är grillen igång inför kvällens middag...

Sofia, kuratorn på skolan där jag jobbar, bjöd på en chokladig kaka när hon hade a-lagsfika. Enjoy! (mobilbild...)


Fudgekaka

200 g smör
3 dl socker
2 ägg
1 dl kakao
4 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Smält smöret. Rör ner socker och ägg. Blanda de torra ingredienserna och rör
till en slät massa. Bred ut den jämt i formen (35*20 cm) och grädda kakan.
15-20 min 175 grader.
Vänd kakan upp och ner. Låt den svalna.

2 dl grädde
2 dl socker
2 msk ljus sirap
100 g mörk blockchoklad
100 g smör

Bryt chokladen i bitar. Blanda ihop choklad, socker, sirap och grädde.
Koka i ca 10-15 min. Blanda i smöret. Rör smeten slät och bred över kakan.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Oh, vad gott med choklad! Måste också baka något chokladigt! :)
    Härligt med hjälp! Du får vila dig snart ordentigt då! :)
    Ha en fin kväll!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Låter som en väldigt god och mäktig kaka!

    SvaraRadera