fredag 26 oktober 2012

Fylld paprika med köttfärsröra

Jag fick ett spännande recept av min vän och kollega Peter. Det blev söndagens middag. Gott! Jag tog tyvärr inte snackpaprika, men det rekommenderar jag att man gör. Barnen fick köttfärsröran utan fetaost och serverad i pitabröd.


Fylld paprika med köttfärsröra

400 gram nötfärs
1 gul lök
svartpeppar
salt
paprikakrydda
grillkrydda
chiliflingor
oregano
1 vitlöksklyfta
1 pkt fetaost
2 morötter i juliennestavar
1 burk majs
4 st snackpaprikor
ost

1. Gör först en god köttfärsröra. Stek köttfärs med lök, vitlök och kryddor och smaka av ordentligt.
2. Blanda köttfärsröran med majs, fetaost och juliennemorötter.
3. Fyll paprikorna med köttfärsröran.
4. Strö över mycket ost.
5. In i 225 graders ugn i ca 15 minuter tills det är en fin yta.

Servera gärna med en fräsch sallad till och lite yoghurtsås (rysk yoghurt, vitlök och vit balsamico).




-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Oh, vad gott! Jag har också gjort något liknande fast med tacofärs! Väldigt uppskattad rätt! :)
    Ha en fin dag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Så mumsigt med fylld paprika, eller fyllda grönsaker överlag!! :)
    Enkelt och så gott!
    Ha en härlig lördag!
    / Sonja

    SvaraRadera