måndag 1 oktober 2012

Kladdkaka med cheesecakefyllning

Monica hade gjort en supergod kaka till fikat för ett tag sedan. Här kommer det receptet med en fin mobilbild.


150 g smör
1 dl kakao
3 ägg
3 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllningen:
150 g philadelphiaost
1 äggula
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker

Smält smöret och vispa i kakao. Låt svalna. Vispa ägg och socker i en skål.
Blanda mjöl och bakpulver och vispa ner i äggsockersmeten tillsammans med smörkakaoblandningen. Kläm fast bakplåtspapper i en form med löstagbar botten och häll ner smeten. Rör ihop alla ingredienser i fyllningen och klicka det över. Rör med en gaffel så det blir marmorerat. Grädda i 150 grader i ca 30 minuter. Låt kakan svalna.

-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Mums, vad gott det låter! Jag har bakat en gång något liknande fast i muffinsform! :)
    Ha en toppen dag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Kladdkaka och cheesecake är två av mina favoriter, bra att slå dem ihop :)

    SvaraRadera