torsdag 29 november 2012

Chevre chaud med karamelliserade plommon

Ett gott tillbehör eller en mumsig förrätt.


Chevre chaud med karamelliserade plommon

1 crispsallad
10-12 skivor baguette
1 getost (President petits chévres doux)
olivolja
flytande honung
6 plommon
1 dl socker
smör
gräddädelost
valnötter

Skölj salladen och lägg på fat. Skär baguetten och mosa osten ovanpå. Ringla över olivolja och honung. Gratinera i ca 7 minuter. Skär plommonen i bitar och häll socker i panna. Låt sockret smälta. Kasta ner en klick smör och i med plommonen. Låt ligga ett tag. Låt svalna. Lägg plommonen på salladen och slå över såsen. På med brödosten på salladen. Smula över osten och på med nötter. Servera på dirren.


-Mama Skogly ♥

1 kommentar: