tisdag 27 november 2012

Fläskfiléknyten

Ännu ett recept från Matklubben som blev fredagens middag. Vi serverade de med beasås och klyftpotatis. La sig som bomull runt hjärtat... Tycker dock att det gamla receptet, där man använder mindre smördeg och gör små paket av, blir ännu godare. En sallad till hade också suttit bra.


Fläskfiléknyten

400-500 g Fläskfilé
färdigutkavlad smördeg eller
smördegsplattor
crème Bonjour med vitlökssmak

Sätt ugnen på 200 grader.
Skär upp fläskfilén i skivor och krydda med valfria kryddor efter egen smak. Stek skivorna tills de fått fin färg och är riktigt genomstekta.

Om du köpt färdigutkavlad smördeg, skär då degen i lika stora plattor. Lägg 1-2 bitar av den stekta fläskfilén på varje platta och tillsätt crème bonjour. Börja sedan med att vika upp hörnen på plattorna och därefter ta tag i resterande kanter och pressa ihop med fingrarna så att den inbakade fläskfilén ser ut som små knyten.

Grädda i mitten av ugnen 10-15 min eller tills knytena fått en gyllenbrun färg.

-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar