söndag 4 november 2012

Kycklingpaj med vitkål

Måndag och första arbetsdagen efter HOSTlovet. Ja, vi kallar numera höstlovet så. Om vi summerar veckan som varit; Hanna och Emma har haft feber och förkylning, Max, Alfred och Love har haft/har ögoninflammation, Max har nässelutslag över hela kroppen, jag har haft hosta och ont i halsen, Daniel har dubbelsidig öroninflammation. Enough said.

En mumsig kycklingpaj som gick hem hos hela familjen. Receptet är från Matplatsen.


Kycklingpaj med vitkål

1 grillad kyckling
1 gul lök
3 dl skuren vitkål
1 tsk salt
1 påse taco-kryddmix
1 liten burk créme fraiche
1 dl grädde
1 smör/olja att fräsa lök och vitkål i
150 gram riven gratängost

Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g margarin
2-3 msk kallt vatten

Arbeta ihop degen och ställ den svalt en stund. Skär lök och vitkål i centimeterstora bitar och fräs tills det mjuknar. Tillsätt den i små bitar delade kycklingen, kryddor, créme fraiche och grädde. Rör om och låt puttra en stund.
Tryck ut pajdegen i formen (ca 25 cm i diameter) och förgrädda ca 10 min, 200 C. Häll i kycklingröran och strö över osten. Grädda i 225 grader i ca 25 min. Servera med en god sallad, salsa och guacamole.



-Mama Skogly ♥

1 kommentar:

  1. Det gjorde jag häromveckan, fast med LCHF-pajskal. :-)
    Mycket god.

    SvaraRadera