torsdag 27 december 2012

Kall laxpaj

Jag hade sån tur att jag fick hemgravad lax av min vän och kollega Peter. Det är även honom jag fått det här receptet av. Man kan välja om man vill ha gravad eller rökt lax i, det blir gott vilket som. Man kan ju även dekorera den med diverse, men det hade vi inte tid med. Det var ju på självaste julafton den här serverades. Den gick hem hos alla som provade.


Kall laxpaj

en sats pajdeg med riven ost i, gärna västerbotten

Fyllning:
3 dl creme fraiche
1 dl hackad dill
1 liten hackad rödlök
1 liten burk röd rom
2 msk kaviar (på tub)
några skivor hackad kallrökt eller gravad lax
3 kokta, hackade ägg
svartpeppar

Gör pajdegen och förgrädda i form. Låt svalna. Blanda ihop allt och slå i. Garnera pajen med t ex lax, ägg, citron, rom, dill.

-Mama Skogly ♥

1 kommentar:

  1. Smaskigt det såg ut!!
    Ha en riktigt fin dag
    Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera