tisdag 18 december 2012

Kaluhafudge

Hovkonditorn hade gjort Baileysfudge som såg så god ut. Jag hade dock inte Baileys hemma så jag tog Kaluha istället. Hello, säger jag. HELLO!

Koka i en STOR kastrull, annars kommer det att koka över...


Kaluhafudge

500 g socker
5 dl vispgrädde
0,5 dl Kaluha
150 g vit choklad

Smörj en 22cm x 22cm form. Sätt socker, grädde och Baileys i en stor kastrull och rör om långsamt, tills blandningen småkokar. Rör om i blandningen då och då. Gör kulprov, dvs blandningen är klar då du häller en liten mängd i ett glas kallt vatten och en mjuk boll går att formas, (eller 118C). Rör i choklad och häll blandningen i formen. Ställ svalt och skär i bitar.


-Mama Skogly ♥

3 kommentarer:

  1. Mums, de här är också goda!

    SvaraRadera
  2. Mmm, vad gott!! Jag är så jättejulgodissugen, men har inte gjort en enda sort än. :)

    SvaraRadera
  3. Låter otroligt smarrigt! Även om jag försöker låta bli socker så skulle jag gärna smaka en sådan julgodis under julen. Smaksätter man med likörer brukar det bli väldigt gott. :-)

    SvaraRadera