onsdag 5 december 2012

Köttfärsrulle

Ett recept från Matklubben (i vanlig ordning) men jag bytte ut ett gäng kryddor mot persilja, som jag älskar! Gott! Servera med en matig sallad och en god vitlökssås.


Köttfärsrulle

4 pers

400 gram köttfärs
1 st gul lök, finhackad
1 st vitlöksklyfta, pressad
1 st morot, riven
1 st rotselleri, finhackad
3 msk tomatpuré
1 tsk salt
1 krm peppar
0,5 dl hackad färsk persilja
0,5 dl vatten

Deg:
6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl matolja
2 dl vatten
½ tsk salt

Till pensling
1 st ägg, uppvispat
2 msk sesamfrön

Fräs lök, vitlök och rotsaker i lite matfett. Lägg över i en gryta. Bryn köttfärsen och lägg över i grytan. Häll i vatten, tomatpuré och kryddor. Låt puttra under lock i ca 10 min. Låt köttfärssåsen kallna.

Sätt på ugnen på 200 grader.

Häll alla ingredienser till degen i en matberedare. Kör tills degen släpper från skålens kanter. Kavla ut degen till ca 30x40 cm.

Bred ut den kalla fyllningen över 2/3 av degen. Rulla ihop som en rulltårta med den tomma delen sist (fyllningen breder ut sig automatiskt när du rullar). Tryck till kanterna ordentligt.

Lägg med skarven nedåt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg och strö över sesamfrön. Grädda i 200 grader i 30 minuter.




-Mama Skogly ♥

1 kommentar:

  1. Den här rullen låter ju bara för gott! Tur att jag ska äta frukost nu! :)
    Ha en fin torsdag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera