fredag 18 januari 2013

Lyckokakor

Kajsa hade bakat lyckokakor med små spännande lappar i till nyårs. Alla barnen fick ur en burk och alla vuxna fick ur en annan (med lite mer spännande spådomar.) Riktigt rolig idé. Receptet är från systrarna Eisenman och kakorna kan förvaras i tättslutande burk i upp till 3 veckor. De var inte bara roliga utan goda också! Nu är det bara att hoppas att midjemåttet minskar och lönen ökar!

Ha en skön fredagkväll kamrater!


Lyckokakor

Antal portioner: 35

Färdigt på: 1h 30 min

4 st äggvitor
2.5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
0.5 dl Maizena majsstärkelse
en nypa salt
1 tsk vaniljsocker
75 g smör, smält och avsvalnat
1 st citron, rivet skal

1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Smörj en plåt.
3. Skriv meddelanden på cirka 5 cm långa pappersremsor.
4. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret lite i taget och vispa till en marängsmet.
5. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i marängsmeten.
6. Blanda väl. Tillsätt smöret och citronskalet och rör om.
7. Klicka ut 1 msk smet på plåten med minst 10 cm mellanrum.
8. Forma smeten till tunna och jämna rundlar med baksidan av en sked, cirka 7 cm i diameter.
9. Grädda bara några kakor åt gången för man måste vara snabb och vika ihop dem innan de stelnar.
10. Grädda i cirka 8 minuter eller tills kanterna börjar få färg.
11. Lägg ett meddelande mitt på varje kaka medan den fortfarande är varm och vik ihop kakan.
12. Böj den sedan över kanten på en skål. Låt svalna.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Den här spådomen vill man ju ha så klart! :);)
    Ha en underbar fredagskväll!
    kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Kul:) sånna fick jag i Grekland...
    Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera