torsdag 3 januari 2013

Salta smördegssnurror

Vårt andra snittbidrag till nyårsafton, ett recept från Matklubben. Salt och gott!


Salta smördegssnurror

5-6 personer.

1 paket smördeg ca 275 gr
1 paket, 200 gram, grekisk fårost eller fetaost
1 paket bacon eller rökt sidfläsk
1 kruka persilja eller basilika
peppar

Förbered smördegen enligt förpackningen, kavla ut den lätt. Det är enklast om man får tag i en större bit smördeg, det blir ju lite pillrigare med små fyrkanter, men det går det också!
Riv fårosten eller fetaosten grovt över smördegen. Hacka bacon eller sidfläsk fint, och strö det över osten. Det går att utesluta fläsket om man vet att någon av gästerna är vegetarian, det blir väldigt gott ändå! Avsluta med finhackad persilja eller basilika.

Rulla nu ihop en rulle från långsidan, rulla in den i ett bakplåtspapper och lägg den i kylen, där kan den ligga i flera dagar!

Skär cm-tjocka skivor (då måste rullen vara riktigt kall, jag la in den i frysen en liten stund) och lägg på pappersklädd plåt. Grädda precis innan serveringen i ca 10 minuter i 220 grader. Servera med en kall öl.

-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Smördegssnurror är så goda!

    SvaraRadera
  2. Mums, vad gott! Det sparar jag till något buffé! :)
    Ha en fin kväll!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera