lördag 12 januari 2013

Senapskyckling med bacon & gräslök

Jag har sagt morsning till kolisarna för ett tag nu, och det var på tiden, så att säga. Nu blir det alltså lite blandade recept jag kommer att bjuda på ett tag framöver.

Det här receptet hittade jag i svärmors Hemmets veckotidning. Servera med klyftpotatis och/eller broccoli. Kan också berätta att jag använde kycklinginnerfilé, mycket saftigare.


Senapskyckling med bacon & gräslök

4 port

4 kycklingfiléer, ca 550 g
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
2 dl hönsbuljong
2 msk vetemjöl ELLER en klick philadelphiaost
2 dl matlagningsgrädde
2 tsk soja
1 msk osötad senap, typ dijon
1 pkt bacon, 125 g
2 msk hackad gräslök
ev färsk timjan eller oregano

1. Skär kycklingfiléerna i bitar och bryn runtom i smör. Salta och peppra. Häll över buljongen och koka upp.

2. Blanda mjöl och grädde och vispa ner redningen i skyn. ELLER häll över grädden och klicka i philadelphiaost. Tillsätt soja och senap. Sjud ca 3 min eller tills kycklingen är genomstekt.

3. Tärna och knaperstek baconet i en stekpanna. Strö bacon och gräslök över kycklingen.

4. Garnera ev med timjan eller oregano.


-Mama Skogly ♥

1 kommentar:

  1. Oh, vad gott! Senap är mycket gott att tillsätta i olika maträtter! :)
    Ha en toppen helg!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera