onsdag 2 januari 2013

Västerbottenskex med dijon

Varje familj skulle ha med sig snittar till festen och vi gjorde bl a dessa. Vi serverade några med pepparrotsost, rökt renstek och timjan, och några med pepparrotsost och rökt lax. Men de är så goda så man kan äta dem utan något på. Receptet är från Buffé.


Västerbottenskex med dijon

Västerbottenkex
1 1/2 dl vetemjöl
50 g smör
1 dl riven västerbottensost + extra till topping
1 1/2 tsk dijonsenap

Topping
ev pepparrotsvisp
ev rökt renstek
ev timjan

1.Sätt ugnen på 200°C.
2.Västerbottenkex: Lägg vetemjöl, smör, riven västerbottenost och dijonsenap i en matberedare. Mixa till en smidig deg.
3.Gör en avlång rulle av degen, plasta in den och låt ligga kallt ca 30 minuter.
4.Skär i ca 1/2 cm tjocka skivor och lägg på bakplåtspapper.
5.Toppa varje kex med riven västerbottenost och baka i ugnen i ca 10 minuter.
6.Topping: Lägg ev på 1 klick pepparrotsvisp, 1 liten skiva rökt renstek och timjan.

-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Låter väldigt gott! :)
    Ha en toppen dag!
    Kramar!
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Avdelningen dumma frågor...
    Jag har ingen matberedare. Är det då bättre att försöka jobba ihop degen för hand med slev eller ta stavmixern och försöka mixa ihop det hela? Känns så dumt att avstå nåt som låter hystersikt gott bara för att jag inte fått den där matberedaren som stått på önskelistan i flera år...

    SvaraRadera
  3. Dom kexen är en riktig höjdare, så goda!
    God fortsättning önskar vi dej.

    SvaraRadera