fredag 22 mars 2013

Glutenfri banankaka

Just nu går det inte länka från facebook, bara så ni vet. Jag har inte glömt bort det, de fonka ba int.

Bästa svägerskan Ida kom förbi med godsaker till kidsen igår.

"Mamma, det här var smask. Kan jag få mer?"



Glutenfri banankaka

100g smör /margarin
2 dl vatten
4 ägg
220g mörk muscovadosocker
1dl vanligt socker
2 mjuka bananer
2tsk kanel
360 g Glutenfri mjölmix (ca 6 dl)
4tsk bakpulver

Vispa ägg och vanligt socker poröst tillsätt övriga torrvaror plus mosad banan. Jag värmde vatten och smör tillsammans med det mörka sockret (mest för att det blivit en hård klump) och tillsatte det när det svalnat.
Delade på smeten i två formbröds formar , smörade och "bröade" med fiberhusk. 175 grader i ca 30 min.







-Mama Skogly ♥

1 kommentar:

  1. Det är så gott med bananer i bakverk! :)
    Ha en toppen lördag!
    Kramar!
    //Lana

    SvaraRadera