måndag 25 mars 2013

Kycklingspett och wokade grönsaker med nudlar

Vi bjuder på ännu ett hemkunskapsrecept, nämligen ett som brukar gå hem hos de flesta av eleverna, även om det kan knorras lite över grönsakerna i. Nu när det snart är påsklov kan ju ni som har ungdomar hemma, låta dem fixa middagen nån dag. Receptet är för ca 2 pers.

Som vanligt när vi jobbar med kyckling i hemkunskapen så går vi ju igenom det här med att få den genomstekt så man inte blir magsjuk pga eventuella campylobacter. Jag kommer aldrig att glömma en elev jag hade som sa att det var viktigt att få kycklingen genomstekt, annars kunde man få klamydia. Då undrade jag vad han skulle göra med kycklingen... He he.



Kycklingspett och wokade grönsaker med nudlar

Kycklingspetten:

1 kycklingfilé
2 msk sweet chilisås
0,5 msk kinesisk soja
0,5 riven vitlöksklyfta

Tina kycklingen, skär den i lagom stora bitar för spett.
Blötlägg träspett i 10 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda chilisåsen med soja och vitlök.
Lägg kycklingbitarna i marinaden och trä sedan på spett.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
Lägg spetten på och grilla i ugnen i ca 10 minuter tills kycklingen är genomstekt.

Wokade grönsaker med nudlar

1 liter vatten
2 krm salt
100 g äggnudlar
0,5 paprika
100 g färsk eller konserverad svamp
1 vitlöksklyfta
5 cm purjo
ca 1/4 aubergine
ca 1/4 zucchini
2 msk olja
1 krm peppar
0,5-1 tsk soja
ev. lite sweet chilisås

Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
Kärna ur och strimla paprikan.
Ansa svampen och skär i skivor.
Skölj auberginen och zucchinin och skär dem i bitar.
Hetta upp oljan i en stekpanna.
Woka grönsakerna i oljan några minuter.
Tillsätt olja och peppar.
Sila de kokta nudlarna och tillsätt dem.
Smaksätt eventuellt med sweet chilisås.





-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Mmm...gott med kycklingspett!
    Ha en fin dag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Wokade grönsaker med nudlar borde jag laga, för det är ju så gott! Ha en bra dag!

    SvaraRadera