lördag 23 mars 2013

Pizzabullar

Ännu ett recept från hemkunskapen. Perfekt att ladda frysen med innan påsklovet sätter igång.

Facebook fungerar fortfarande inte. Irriterande.



Pizzabullar

ca 20 stycken

2 msk olja
2,5 dl mjölk
0,5 jästpaket
2 krm salt
1 tsk socker
0,5 ägg
ca 8 dl mjöl

Fyllning:

ketchup
rökt skinka i strimlor
pizzakrydda
riven ost

Pensling: det som är kvar av ägget

Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och slå över jästen. Rör tills den löst sig. Blanda i övriga ingredienser tills det blir en fin deg. Låt jäsa i 10 minuter.

Slå ugnen på 225 grader. Kavla ut degen till en rektangel, ca 0,5 cm tjock. Bred på ketchup. På med skinka, pizzakrydda och riven ost. Rulla ihop som en rulltårta och skär i 2 cm-bitar. Lägg på plåt och låt jäsa 20 minuter. Pensla med ägg och strö eventuellt mer ost och krydda över. Grädda ca 10 minuter. Servera varma. Vill man kan man variera fyllningen.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Dessa minns jag, men det var länge sedan jag bakade dem! Tack.

    SvaraRadera
  2. Gott med pizzakryddning!
    Ska nog testa fram lchf-vänliga pizzabullar! :)
    Ha en toppen lördag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera