lördag 30 mars 2013

Rökt lax­sill

Ett recept från Allt om mat som blev jättegott.

Idag ska vi ut på skotertur upp till Roberts berg. Där ska vi sola, göra lunch ute och dricka lite kokkaffe. Igår åt vi påskmiddag på ett, ja, vad ska jag säga, rustikt ställe. Mer om det sen.

Ha en god dag.



Rökt lax­sill

4 person(er)

1 burk löksillsfilé, (540 g)
150 g kallrökt lax
2 msk majonnäs
1 tsk gräslök, hackad
0,5 krm svartpeppar, nymald
0,5 dl gräddfil
0,5 dl crème fraiche
0,25 st rödlök

1. Ta upp sillen ur lagen och låt den rinna av i en sil.
2. Skär laxen i mycket små bitar. Blanda laxen med gräddfil, crème fraiche och majonnäs.
3. Skala och finhacka löken. Blanda ner röd- och gräslök i laxsmeten. Vänd ner sillen. Smaka av med peppar.
4. Låt sillen dra i kylskåp 1 dygn. Den är hållbar ca 1 vecka i kyl.







-Mama Skogly ♥

1 kommentar:

  1. Jag tar allt utom sill! Äter nämligen inte sill...
    Ha en fortsatt fin påskhelg!
    kram kram
    //Lana

    SvaraRadera