lördag 23 mars 2013

Spicy tuna fishcakes

Gordon Ramsey knows his shit. Gott och fräscht. Åt en halv avocado till som också var god att doppa i såsen.



Spicy tuna fishcakes

6 st små

1 tonfisk i vatten 185/140g
2 limeblad
chili
koriander
2 ägg
2 salladslökar
färsk ingefära
0,5 msk fisksås
5 vattenkastanjer
salt och peppar
olja att steka i

Sås:
risvinäger
fisksås
salt
koriander

Häll av vattnet från fisken. Hacka ner limebladen, i med hackad chili, koriander, knäck i äggen, hacka ner lök, riv ingefäran, i med såsen, i med strimlade vattenkastanjer, salt och peppar. Forma biffar och lägg på hushållspapper, de blir ganska vattniga. Stek i rikligt med olja. Servera med såsen och avocado.



-Mama Skogly ♥

3 kommentarer:

  1. Vilket spännande recept! Det här måste jag testa! :)
    Ha en fin söndag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Ja, det här var en ny och annorlunda maträtt som jag tyckte lät intressant att prova. Resultatet blev dock mer en väldigt lös smet som inte hade gått att forma till biffar. Men det löste jag med att tillsätta ½ dl pofiber och 1 msk fiberhusk i smeten. Det gjorde susen! Blev hur lättformade som helst och fina i stekpannan. Såsen kunde jag inte äta så den fick slängas, kanske blev för mycket fisksås, och jag hade ingen risvinäger så tog annan. Blev inte bra! Jag upptäckte dock att majonnäs passade väldigt bra till dessa =)
    tack för tipset!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var ju tråkigt att du inte fick till det riktigt, men kul att du fixade till det så det passade dig. :D

      Radera